top of page

Teamontwikkeling

 

Elk team gaat door verschillende fasen heen en ik prijs hen gelukkig die samenwerken in een team waar geen 'gedoe' is. En ik vraag me af of zo'n team wel optimaal is, want zonder schuring geen glans. Kortom, wanneer werkt een team optimaal samen om de doelen te bereiken?

 

Om met elkaar als team een ontwikkeltraject aan te gaan, kan afhankelijk zijn van een veelheid aan vragen. Het komt voor dat je als leidinggevende het idee hebt dat je team een oppepper kan gebruiken, een wake-up call om met elkaar weer bij de les te zijn. Of het is voor jou vanzelfsprekend dat jouw team continu bezig is met 'samen leren'. En het komt voor dat een incident aanleiding geeft met elkaar stil te staan.

 

Wat de aanleiding ook is, teams zijn altijd in beweging en dus in ontwikkeling. Een ontwerp voor teamontwikkeling is dan ook altijd maatwerk, afhankelijk van de vraag, de gewenste uitkomst, de wensen en uitdagingen en de beschikbare tijd en budgetten. In overleg schets ik een mogelijk ontwikkeltraject inclusief borgingsvoorstel en met deze basis gaan we met elkaar aan de slag.

 

 

A team is not a group of people who work together. 

A team is a group of people who trust each other.

 

bottom of page