top of page

Blijven ademen


Deze week overkwam het me weer een keer; de gedachten, emoties, belemmeringen, veroordelingen en diepe verlangens tuimelden over elkaar heen. Allemaal vroegen ze met spoed voorrang en even was ik uit het veld geslagen en leek ik verlamd.

Gelukkig kan ik inmiddels vrij snel uit de ehbo-kist (voor eerste hulp bij oppottende gedachten en emoties) een handig hulpmiddel opduikelen. Op dat soort moment helpt het elke keer weer om gewoon te gaan ademhalen. Het valt me nog steeds op, dat steeds als ik denk 'haal nu toch eens adem', mijn ademhaling zich uitsluitend in mijn hoofd lijkt af te spelen.

Juist door een paar keer diep in- en uit te ademen, adem ik alle muizenissen makkelijk 'eruit' en ontstaat er ruimte om te doorleven wat er nu echt van belang is. Dat doende komt de storm tot stilstand en spreek ik gewoon weer uit het hart. Dus niet vergeten: adem in en adem uit!

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Er zijn nog geen tags.
Follow Us
  • Twitter Basic Square
  • LinkedIn Social Icon
bottom of page