top of page

Do it yourself!!


Ik kijk terug op een bijzonder jaar, waarin ik nieuwe mensen heb ontmoet, oude bekenden weer ben tegengekomen en waarin ik ook mezelf opnieuw heb leren zien. En in al die ontmoetingen komen regelmatig bijzondere zaken aan de orde. Dat maakt dat ik steeds weer enorm blij ben met het werk dat ik doe en de mensen die ik tegenkom.

Geïnspireerd door Claudia de Breij bij DWDD, waar ze vertelde over haar boek 'Neem een geit', heb ik Inge de Fluiter van Schetswinkel mijn gedachten verteld. Deze gedachten zijn zaken die ik in mijn werk en in mijn eigen leven tegenkom. Inge heeft er een mooie tekening bij gemaakt welke ik jou graag aanbied!

In de tekening zie je drie velden waarin je jouw eigen wensen kwijt kunt:

  1. Bij 'bucketlist' kun je die zaken noteren die je jezelf toewenst en waar je vanaf nu gewoon mee begint. Voor mij zijn dat niet de materiële zaken die vaak op zo'n lijst terecht komen, maar hele andere dingen. Ik noteerde hier bijvoorbeeld 'ja zeggen tegen mijzelf.'

  2. Bij 'fuck this' gaat het voor mij om overtuigingen die niet langer helpend zijn, of zaken waarvan anderen vinden dat ik ze moet doen. Hier noteerde ik vol overtuiging 'zorgen maken voor de dag van morgen!'

  3. Tenslotte, bij de zaken welke ik niet meer doe, staat iets heel praktisch. Ik stop met 'het continu checken van mijn mobiele telefoon en alle bijbehorende social media.'

Wat vul jij in? Waar ben je hélemaal klaar mee? Wat ga je nu écht doen? Wat zet jij bij het oud vuil? Wat je ook invult, ik wens jou in ieder geval een heel mooi persoonlijk jaar toe en hoop je weer te ontmoeten als dat zo uitkomt!

ps Wil je graag een pdf van deze tekening? Klik dan hier!

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Er zijn nog geen tags.
Follow Us
  • Twitter Basic Square
  • LinkedIn Social Icon
bottom of page