top of page

Verhelderend irritant


De afgelopen weken ben ik voor verschillende opdrachtgevers bezig om met de teams te kijken naar de kracht van de verschillende teamleden. Het kernkwadrant (Daniel Ofman) is daarbij een heel handig hulpmiddel. Twee zaken vallen op, hoe verschillend de teams en de sessies ook zijn. Allereerst is het niet voor iedereen even makkelijk om zijn of haar kracht of kwaliteiten te benoemen. Want wat gebeurt er als ik zeg dat ik ergens goed in ben....? Wat zullen mijn collega's wel niet van me vinden....? Zie ik mezelf wel goed....? Daarnaast blijkt het vaak veel makkelijker om de kwaliteiten van anderen en de valkuilen van collega's te benoemen.

Met enkele teamleden ga ik in enkele intensieve gesprekken de laatste weken voor de vakantie de diepte in. Niet alleen kijken naar de eigen kracht, de eigen kwaliteiten. Juist ook kijken waar de irritatie bij het gedrag van anderen verhelderend kan zijn. Samenwerken is niet alleen naar de ander kijken, maar nog meer zien waar jij zelf op de teamfoto staat en wat jouw aandeel in het verbeteren van de samenwerking is. Verhelderend irritant dergelijke gesprekken!


Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Er zijn nog geen tags.
Follow Us
  • Twitter Basic Square
  • LinkedIn Social Icon
bottom of page